Напитка на боговете наричат виното и не без основание. Една чаша

...
Напитка на боговете наричат виното и не без основание. Една чаша
Коментари Харесай

7 мита за пиенето на вино, които експертите развенчават

" Напитка на боговете "  наричат виното и не без съображение. Една чаша вино постоянно може да смъкна напрежението от деня, да ви събере с другари, да добави усет към добре сготвено ядене или просто да подари на небцето ви благосъстоянието на всичко, което гроздовите семена са събирали цяло лято.

Напоследък обаче от чиста форма на наслаждение и пиенето на вино стана развой, който е претрупан с рекламация и непотребен фалш. Кога виното стана толкоз претенциозно?

От това какво написа на етикета, до това в каква чаша го наливате - има прекалено много правила. Част от тях, не отхвърляме, са наложителни, само че прекомерното усложняване е допустимо да ви отблъсне, в случай че се пробвате да се ориентирате в света на виното. Вижте как специалистите от Woodbridge Wines развенчават някой от митовете, свързани с пиенето на вино.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Stefano Quaglierini (@italian_wines)

Розето е единствено за лятото

За разлика от летните чехли, не е нужно да прибирате вашето розе, откакто времето стане малко по-хладно. Докато множеството хора протягат ръка към по-леки виновност, когато си поръчват напитка на открито или при по-високи температури, това не значи, че би трябвало да преминете към червени през есента, в случай че те не са по усета ви.

„ Твърдението, че не можете да пиете розе или бяло през есента или зимата, е също толкоз лишено от смисъл, както и съвета да не носите светли и цветни облекла през тези сезони “, споделя Ерик Шулц, шеф на винопроизводството на Woodbridge Wines пред Thrillist.

Червените виновност не би трябвало да се сервират студени

Някога се смяташе, че алените виновност би трябвало да се сервират на стайна температура, до момента в който белите и по-сладките виновност могат да се възползват от леко изстудяване. Както изяснява Шулц някои бели сортове, като Шардоне или Совиньон Блан, в действителност стават много по-богати на усет, когато се оставят да се затоплят напълно леко.



Бяло вино не се употребява с месо, а алено - с риба

Съчетаването на алено вино с компактно тяло и приблизително изпечена пържола е класика, само че това не значи, че това е единствената призната композиция, изключително в случай че месото е приготвено със мощен на усет топинг. Соленото и киселото в този случай отлично ще се балансират с чаша шардоне. Обратно - по-светлите червени сортове като Пино Ноар могат да бъдат съвършени с бяла риба или сьомга според от метода на подготвяне.

Виното би трябвало да бъде непокътнато за специфични мотиви

Може би поради по-високата цена на класното вино или тъй като чакат подобаващ сантиментален или церемониален миг да отворят тапата, мнозина протягат ръка към виното единствено по специфични мотиви. Симон Бърк, старши бранд управител за Woodbridge Wines, споделя, че това предписание е основано, с цел да бъде нарушавано.

„ Мнозина избират да пият вино пред бира, само че избират да си поръчат от газираната напитка, когато са с другари в бар, с цел да не се разграничават от общата картина ”, споделя тя и поучава да не пренебрегвате желанията си, даже и да сте с половинката си и приятелите му когато гледат мач.



Качественото вино е единствено в стъклена бутилка

Не сме напълно сигурни за какво някои хора мръщят вежди при споменаването на виното в кутии, изключително заради елементарния факт, че качеството на напитката в отворена стъклена бутилка вино устоя единствено към три дни в хладилника.

Какво е преимуществото на  кутиите? В тях виното се резервира от четири до шест седмици, тъй като остава вакуумно затворено. Не по-малко значима е цената, нормално тя е по-ниска за безусловно същият артикул, който ще намерите в бутилка.

Доброто вино не би трябвало да се смесва с нищо

Точно както обещано ядене е толкоз положително, колкото и съставките му, по този начин и една напитка ще бъде толкоз добра, колкото това, което сте поставили в нея. Я се сетете за неустоимия усет на сангрия! Всички коктейли на винена основа и смесени питиета ще се комбинират идеално с виното което обичате да пиете. Нещо повече - винените коктейли са превъзходен вид да ограничите и намалите количеството на изпития алкохол.

Истинските фенове на виното не пият сладки виновност

Мит е, че единствено неопитните пиячи на вино са по-склонни да налеят чаша сладко вино. Ако обичате и сладки виновност, няма от какво да се срамувате. И по-сладките сортове имат богати винарски обичаи, а и кой, в случай че не вие дефинира какво да налеете в чашата си?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР